Термопомпите са изгодно, икономично, екологично решение, позволяващо и  отопление, и

...
Термопомпите са изгодно, икономично, екологично решение, позволяващо и  отопление, и
Коментари Харесай

Изгодно отопление през зимата и охлаждане през лятото с едно решение

Термопомпите са преференциално, икономично, екологично решение, позволяващо и  отопление, и изстудяване. С използването на термопомпи могат да бъдат спестени до 80% от сметките за електрическа сила. Първоначалното влагане не е на ниска цена, само че, когато са конфигурирани един път, термопомпите не изискват консумативи и сериозна поддръжка и бързо разрешават възвръщане на първичната инвестиция. Съществуват разнообразни типове термо помпи.

Принцип на деяние на термопомпите вода-вода

От основна значимост при термопомпите е коефициентът СОР, сочещ съотношението сред употребявания ток от помпата и отдадената от нея сила. Той демонстрира успеваемостта на термопомпата. Тъй като този тип помпи употребяват топлинната сила от подпочвените води, а тяхната температура е непрекъсната и е от към 8 до 12 градуса, то този тип помпи подсигуряват непрекъснат коефициент на промяна и висока енергийна успеваемост.

Къде намират приложение термопомпите вода-вода

Този тип помпи са подобаващи както за отопление, по този начин и за изстудяване. Използват се и за стопляне на вода – в бойлера, басейна, джакузито. Подходящи са за къщи, вили, административни здания, хотели и други места за настаняване.

Предимства на термопомпите вода-вода:
Високоефективни и спестяващи до 80% от сметката за електрическа енергия. Икономични. Не изискват консумативи, рядко се нуждаят от поддръжка или профилактика. Дават опция да се затопли и водата, в това число вода в басейни, джакузита и други средства за домашна и професионална СПА приложимост. Използват неизчерпаеми източници на сила, екологично и стабилно решение са за отопление и изстудяване. Спестяват място, размерите им са компактни. Отличават се с извънредно невисок разход на сила. Бързо се възвръща първичното влагане за инсталирането на термопомпата  посредством спестените средства за електрическа енергия всеки месец. Високоефективни са даже при минусови температури на околната среда, защото употребява силата на подпочвени води, които са с непрекъсната и позитивна температура.
Недостатъци на термопомпите вода-вода
Висок първичен разход. Изискват изследване на подпочвените води, належащо е да се има поради равнището на непрекъснатия дебит на водата, преди да се пристъпи към апаратура. Необходима е консултация с геолог, защото тези термопомпи са директно подвластни от подпочвените води и не биха могли да действат без тях.
Инсталирани вярно и професионално след осъществени изследвания, термопомпите вода-вода са извънредно преференциално решение, спестяващо забележителна част от разноските на семейството за електрическа сила, отопление, изстудяване и стопляне на вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР